Hvordan får man katten til at kradse i kradsetræet

Hvordan får man katten til at kradse i kradsetræet

Ejere af kæledyr begår ofte den fejl at placere kradsetræet i et fjerntliggende hjørne. Når katten kradser, så er det en form for territoriel mærkning for katten.

Placering

For at få katten til at bruge kradsebrættet, skal kradsebrættet eller kradsetræet placeres i samme rum og område, som familien bruger. Efter en tid kan kradsebrættet eller kradsetræet flyttes til et sted i periferien, men det skal starte centralt. Flytningen af kradsemiljøet skal ske gradvist.

Kradsetræ eller kradsebræt

Kradsebrættet / kradsetræet skal i første omgang placeres, hvor katten i forvejen kradser. Der kan være flere stole eller sofaer, som katten har allerede har kradset i som territorialt afmærkelse. I så fald kan flere kradsemiljøer være nødvendige. For at sikre, at kradsebrættet eller kradsetræet er tiltalende for katten, skal det være sikkert. Et kradsebræt eller kradsetræ, der ryster eller føles ustabilt, vil undgås af katten.

Kradsebrættet skal have en bred og stærk base eller være sikret på en eller anden måde til rummets gulv for at sikre stabilitet.

Katten kan tilskyndes til at bruge kradsebrættet eller kattetræet ved at lege med den eller fodre det i nærheden af det. Catnip pulver eller blade kan gnides ind i kradsefladen som opmuntring. Eller man kan bruge kat nip spray, som er fantastisk til at opmuntre den til at komme i gang!

Det handler om at give katten en generel positiv oplevelse med kradsebrættet eller kattetræet, og katten bør belønnes for at bruge det. En legetøjs- eller jagtsnor kan placeres rundt om det, eller der kan lægges legetøj ud omkring det. Påsat legetøj vil få katten til at begynde at kradse i stolpen, og kan på den måde lede katten til at begynde at bruge kattemiljøet.

En anden god placering til et kradsebræt eller kattetræ, er hvor katten sover. Når katte vågner, kan de lide at strække sig og passende og brugt deres kløer. For at gøre katten ekstra glad eller hvis man har flere katte, kan man placere en i hvert værelse af hele huset. Uanset hvor mange kradsebrædder der er i huset, er nøglen til success at placere det hvor kæledyrsindehaveren og katten bruger størstedelen af ​​deres tid sammen.

Slip af med de gamle vaner

Hvis katten har svært ved at opgive det gamle kradseområde, er der mange metoder der kan bruges. Overdækning af området med dobbeltsidet tape eller aluminiumsfolie skaber en overflade, der er ubehagelig at kradse i. Det er vigtigt at huske, at kattens territoriet er markeret af kattens duft ligeså meget som deres klør.

Det kan være nødvendigt at fjerne en kattens duft fra et gamle kradseområde for at hjælpe den med at bryde vanen. Kæledyrsbutikker og de fleste supermarkeder sælger produkter som er formuleret til fjernelse af kæledyrslugt. Citrus lugt er ubehagelig for katte, så at bruge dem i enten en spray eller potpourri form for at behandle området kan også hjælpe.

Hvis katten fortsætter med at ridse møblerne, sprøjter man dem med en vandpistol eller en sprøjteflaske for at løse problemet. Dette anbefales dog ikke.

En anden metode kan være at blæse i en fløjte eller lave en anden ubehagelig, høj lyd, når katten ridser møblerne. Afskrækninger skal anvendes på tidspunktet hvor katte kradser for at have en virkning på denne adfærd.

No Comments

Post A Comment